nszbka002.jpg
Üdvözlünk!
Oldalainkat 27 vendég böngészi
Ma 2017. szeptember 21., csütörtök, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.
Címlap FOTO 2010 FOTOALBUM 2010. 09. 03. Közgyűlés

FOTOALBUM 2010. 09. 03. Közgyűlés

2010. 09. 03. Közgyűlés és pincézés a Kisavason

Ezen a közgyűlésen vetődött fel a kérdés, hogy mi lenne ha ......   ha lenne honlapunk.

Új tagok felvételét követően a házigazda felhívta az asztaltársaság figyelmét arra hogy a Kisavason is rengeteg elhanyagolt pince - borház vár új gazdára, és ha ez nem történik meg, pár éven belül semmivé foszlik Miskolc város épített öröksége, a városközpont magja, a 200-400 éves pincék törénelme, mely egy kis odafigyeléssel a maga kb. 1000 pincéjével könnyedén lekörözhetné bármely felkapott pincesor vagy mulatónegyed  hírnevét, legyen az határon túl vagy határon innen. ( említsük Grinzinget?  Portót? Villányt? A Szépasszony-völgyét? )

Nem vetélkedni akarunk!

Nem túristaközpont akarunk lenni! - Persze örülnénk ha többen ismernék a miskolci pincéket.

Mi CSAK  EZER  olyan miskolci polgárt keresünk a 160 ezer lakosból, aki megvenné a rommá váló pincéket, megóvná a pusztulástól és hétvégente a szomszédaival poharazva újra élettel töltené be az Avast.

Addig....  

Szétlopott majd romba döntött borházak, szeméttel telehordott pincék, egyre sűrűbben beköltöző  lumpen népség, szeméthegyek, közbiztonság teljes hiánya...   Itt már a kissebbségben élő sápadtarcúaknak kell védelem, ombudsman,  jog és hatékony eszköz az önvédelemre és vagyonvédelemre.  ( a MENTSÜK MEG menüpontban láthatod az eredményt)

Itt már csak a Byron-i idézet igaz:

"..Törvény nem véd meg itt, ha nem véded magad..."


Itt bárki megnézheti Magyarország jövőjét, ha éppen kíváncsi rá. Ezt akarjuk?

Vagy mint a strucc, homokba dugjuk a fejünket?


Erre vonatkozóan csak egy 1926-os írást tudunk per pillanat ajánlani:

"Létesítsen a kormány gyakori vonatjáratokat Budapest és Bugac között, hogy legalább vasárnapokon, Bugacra lerándulva, fejünket a homokba dughassuk, s így tegyük lehetővé, hogy ne lássuk, mi történik ebben az országban." 

Nagy Lajos: Képtelen természerajz.   ( >> ide kattintva)